dinsdag 7 oktober 2008

De herfst en winter doorkomen in 2008

De wintercollectie's van deze herfts en winter brengen ons veelal luxe stoffen en materialen. Daarnaast zien we een combi van strakke italiaanse pasvormen, met nonchalante meer.....hoe zullen we het zeggen...ruigere pasvormen. We zien ze op de catwalk lopen met een strakke italiaans gesneden pantalon, met daar boven op een ruig gebreide trui, afgemaakt met een ceintuur en schoenen van aal leer. Daarnaast zien we ze lopen met wolle cargo petjes en is de tas voor de heren een bijna niet onmisbaar accesoire. Wat ons opvalt in kleur gebruik, is dat alles wat minder opvallend is, betreffende felle kleuren. De basis kleuren van dit seizoen lijken gericht op zwart, donker blauw, antraciet/ grijs en wit. Wat de kostuums betreft zien we bijna alleen maar 2 knoops modellen, waarschijnlijk is dit terug teleiden van de steeds meer getailleerde jongere pasvormen, die het beste tot zijn recht komt bij 2 knopen. Natuurlijk afgemaakt met een wat smaller stropdas met smalle knoop,

Wat ons nog is opgevallen is dat kostuums zeker niet alleen voor ouderen zijn weggelegd. Steeds meer een jongere doelgroep kiest bewust voor een kostuum. Als we kijken naar de pasvormen is dit eigenlijk nog niet eens zo'n gekke keuze. Waarom kiezen voor een los jasje, als je voor een beetje meer ook kan kiezen voor een kostuum, waarbij je zowel het jasje als de pantalon appart gescheide van elkaar kan dragen.

Wat ons betreft komen we wel de winter door. De eene dag in een luxe uitgevoerd kostuum, met schoenen gemaakt van een diersoort waarvan wij niet eens wisten dat je daar schoenen van kon maken. De andere dag in jeans met een mooi gebreide trui en een mooi kort winter jack gevoerd met gofokt konijnenbont.